joi, 28 mai 2015

„Cucerește-i mintea, sufletul și abia mai apoi trupul”




Cele mai multe dintre femei pot fi cucerite în multe feluri: cu flori, cu dulciuri, cu declarații și complimente sau prin presupusa inaccesibilitate. Altele se lasă cucerite doar de inteligența bărbatului. Acelea sunt femeile cu suflet frumos, cu principii sănătoase și cu judecată serioase. Sunt femeile pe care le admir și pentru care-i invit pe domni să-și plece capul și să le sărute mâinile.
Sunt femei care se dăruiesc din prima săptămână de relație și femei care o fac abia atunci când știu că omul de lângă ele le-au văzut sufletul, nu doar trupul. Sunt femei care-și dezgolesc întâi trupul, iar altele care-și dezgolesc întâi sufletul. Cele din urmă se numesc doamne și știu să respecte și să fie respectate.
Sunt femei care pun preț doar pe situația materială și/sau pe aspectul fizic. Lor nu le pasă că omul de lângă ele nu le cunosc sufletul și că nu vor să le cucerească. Ele nu vor să-și împărtășească ideile și visurile, ci doar să trăiască clipa. Uneori rămân lângă bărbații cărora li s-au dăruit, alteori fug spre alte ținte. Ele sunt femeile care nu vor ceva serios.
Sunt, în schimb, și femei naive care se dăruiesc bărbatului pentru a-l cuceri. Femei cu o stimă de sine căzută și care renunță să ceară respect pentru că vor iubire. Au impresia că respectul și iubirea nu au legătură. Ele pot fi mulțumite ușor și rar pleacă de lângă bărbatul care le-a cucerit, dar care nu le cunoaște în profunzime. Pentru că nici măcar ele nu se cunosc în profunzime. Lor nu le place să analizeze situațiile și nici măcar nu le trece prin cap că ar putea merita mai mult.

Dar sunt și altfel de femei…
O citez cu drag pe Ileana Vulpescu:
“O vreme, cat o sa va iubiti, tu ai sa uiti ca el a fost strungar si el are sa uite ca tu esti intelectuala. Pe orizontala, se uita multe lucruri. Dar oamenii mai stau si vertical. Si n-are sa treaca multa vreme, si-n timp ce el are sa uite probabil mai departe ca tu esti intelectuala, tu ai sa-ti aduci aminte tot mai des că el nu este intelectual.”  
Sunt așadar femei care cer mult. Femei puternice care nu se tem să rămână singure și care nu-și aleg partenerii de dragul de a-și împărți patul cu cineva. Ele vor dori să le cucerești mai întâi mintea, apoi sufletul și abia la final trupul. Ele vor dori să-ți pătrundă în minte și să cutreiere cele mai ascunse colțișoare. Ele vor dori să te citească printre rânduri, așa cum citești o carte plină de tâlcuri. Vor dori să-ți pătrundă în viață, să-ți fie prietene, sore și mame înainte să-ți fie amante. Și nu pentru că ar nega importanța sexului într-o relație, ci pentru că văd într-o relație mai mult decât simple plăceri trupești. Lor nu le pasă că le aduci pe culmile plăcerii toată noaptea dacă dimineața nu vor avea despre ce să discute cu omul lângă care se vor trezi.
Femeile acestea de care vorbesc sunt o comoară. Și ca orice comoară, sunt rare. Pe ele n-ai să le întâlnești în cluburi în ținute provocatoare și nici în grupul de „fete vesele” pe care le prinde dimineața prin Centrul Vechi. Pe ele n-ai să le observi pe stradă pentru extravaganță și senzualitate. Ele nu-ți vor atrage privirile nici cu fuste scurte, nici cu decolteuri adânci. Și nici nu se vor lăsa impresionate nici de textele de agățat, nici de dulcegăriile ieftine ale celor care le vor doar pentru câteva nopți. Ele pun  preț pe esență, nu pe aparență.
Să cucerești o astfel de femeie este greu. Poate o să-ți vină să renunți, poate dimpotrivă caracterul ei te va integra atât de mult încât vei deveni dependent de simpla ei prezență în viața ta. Ei trebuie să-i cucerești mintea, sufletul și abia mai apoi trupul. Ea nu-și va pune nici inima și nici sufletul pe tavă în fața ta, oricât de multe femei ai fi cucerit tu înainte. Dar o dată ce-ai cucerit o astfel de femeie și ai învățat cum să o păstrezi în viața ta, ai câștigat ceva ce mulți bărbați nu vor cunoaște niciodată: o femeie adevărată, o soție, o amantă și o mamă pentru copiii tăi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare