duminică, 29 martie 2015

Să știi un lucru, femeie, despre prima dragoste.

Să știi un lucru, femeie, despre prima dragoste. Nu contează cine a fost cu tine de la început, contează cine va fi cu tine până la sfârșit.



Prima dragoste nu se uită niciodată. O știu femeile, o știu și bărbații. Mai mult decât o știu, uneori și trăiesc pe propria piele emoția unei amintiri pierdute în timp. Da, prima dragoste contează pentru un bărbat și contează enorm pentru o femeie. Primul bărbat din viața unei femei poate deveni îngerul sau demonul ei pentru totdeauna. Sau pur și simplu poate fi omul de alături care odată a fost totul și acum e nimic. Ceea ce tăiești pentru prima dată rămâne. În suflet, în gând sau în iluzii goale, dar rămâne. Prima dragoste te învață cum să iubești sincer. E ca și cum un copil mic învață să meargă. Iar dacă înveți de la început corect, mai departe e mai ușor și mai frumos este. Iată de ce primul bărbat va defini puterea unei femei de a iubi sau de a urî pentru tot restul vieții. Iar dacă primul nu va fi și ultimul, într-o zi va pleca și rolul său se va termina aici. El a fost la început iar toate începuturile au un sfârșit.
După, vei gusta din viață și cu fiecare relație vei încerca o trădare, o iubire neîmpărtășită, o aventură de-o noapte sau un moment erotic. Așa sunt bărbații, diferiți. Deci așa vei fi și tu, diferită. Vei trăi aceeași emoție doar alături de cineva care cel puțin vei dori să fie ultimul. Iar emoția asta se va numi dragoste. Poate nu la fel de nebună ca prima, dar cu mult mai puternică, mai matură și responsabilă. Pentru că ea va fi dragostea vieții tale. Ea va conta și omul lângă care o vei trăi va conta. Asta nu o înțelegi de la început, e imposibil. Îți dai seama după ani de construcție a unei relații frumoase, după ani de înțelegere și ani de cunoaștere. Îți dai seama după ce ați trecut peste multe greutăți, dar ați rămas împreună. El a rămas alături de tine până la sfârșit.
Pentru că nu este vorba despre cineva care nu va lupta împreună cu tine, sau nu te va face să fii fericită sau tristă. E vorba să găsești omul care va sta acolo alături când îți vei șterge lacrimile, te va ține în brațe după ce vei cădea și care nu va ieși pe ușa din spate la prima problemă. Fericirea o poți împărți cu oricine. Dorințele la fel. Dar dragostea și nefericirea le trăiești lângă prea puțini oameni ca să poți să îi lași sau să nu te bucuri alături de ei. Prima dragoste trece. Cât nu ar dura, cât nu te-ar influența, dar trece. Doar dacă nu e și ultima. În restul cazurilor, ultima dragostea e mult mai importantă. Pentru că ea te poate face să uiți și de prima și de toate câte au urmat și să fii fericită. Sau nu.
Să știi un lucru, femeie, despre prima dragoste. Nu contează cine a fost cu tine de la început, contează cine va fi cu tine până la sfârșit. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare